Hozzávalók 4 személyre a palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg krumpli (egy közepes méretű)
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 3,5 dl víz
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 tesákanál szárított oregánó
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A húsos töltelékhez olajat forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádva a húst, kavargatva lepirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sót, meg a fűszereket. Közepes tüzön, néha megkavarva, kb 5 percig főzzük. A tűzről levéve belekavarjuk a tejfölet.
- A palacsintához a krumplit meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Az összes hozzávalót csomómentesre kavarjuk, majd egymás után kisütünk nyolc vastagabb palacsintát.
- Mindenik közepére 2 evőkanálnyi húsragut helyezünk, a két szélét ráhajtjuk, majd felcsavarjuk. Tálaláskor tejföllel, vagy fehérmártással meglocsolva, borssal megszórva, és petrezselyemmel díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése