Szeretem az ordát, és a belőle készült dolgokat, de ez a gombóc mindet felülmúlja! Egyébként a túrógombócot szoktam ilyen módon készíteni, de szerintem ordával sokkal, de sokkal finomabb.
Egy könnyed kis gyümölcsszósszal pedig felülmúlhatatlan élmény!
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
- 25 dkg orda (vagy zsírszegény tehéntúró)
- 20 dkg tej (lehet növényi tejjel is)
- 12 dkg zabpehely apróra darálva
- 10 dkg eritrit (vagy ennek megfelelő édesítőszer, ezt használom)
- 2 dkg citromlé
- 1 bió citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- csipetnyi só
A forgatáshoz:
- kb 4 dkg zabpehely (vagy őrölt dió, mogyoró, mandula, esetleg kenyérmorzsa)
- 1 teáskanál kókuszolaj
Az áfonyaszószhoz:
- 12 dkg áfonya
- ízlés szerint édesítő vagy cukor
- néhány csepp citromlé
- csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítése:
- Egy edényben összefőzzük a tejet meg a zabpelyhet édesítővel, citrommal, vaníliával, sóval.
- Belekavarjuk a tehéntúrót, és gombócokat formázunk a masszából.
- Kókuszolajon kissé megpirított morzsába forgatjuk.
- Az áfonyát 4-5 percig főzzük édesítóvel, és pici citromlével, ezalatt kissé besűrűsödik.
- Az ordás gombóc mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése