Hozzávalók 4
személyre:
- 60 dkg darált sertéshús
- 60 dkg paradicsom (lehet piros, sárga vegyesen)
- 20 dkg csemegekukorica (megfőzve)
- 1 zöld paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál szárított oregánó
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, majd kavargatva fehéredésig pirítjuk.
- Ezután a kockára vágott paradicsomot, meg a paprikát is belekavarjuk, és miután összesütöttük, felöntjük 1 l vízzel.
- Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a kukoricát, illetve a fűszereket, és további 5 percig főzzük.
Tipp: A
paradicsom ízétől függően adhatunk hozzá pici cukrot, hogy az édes, és savanyú ízek a megfelelő arányban legyenek.
Tálaláskor tejfölet is kínálhatunk mellé.
Tálaláskor tejfölet is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése