2018. október 18., csütörtök

Pizza leves






Hozzávalók 4 személyre: 


  • 60 dkg darált sertéshús
  • 60 dkg paradicsom (lehet piros, sárga vegyesen)
  • 20 dkg csemegekukorica (megfőzve)
  • 1 zöld paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 
  • Egy fazékban olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, majd kavargatva fehéredésig pirítjuk. 
  • Ezután a kockára vágott paradicsomot, meg a paprikát is belekavarjuk, és miután összesütöttük, felöntjük 1 l vízzel.
  • Kb 20 perc főzés után hozzáadjuk a kukoricát, illetve a fűszereket, és további 5 percig főzzük.
Tipp: A paradicsom ízétől függően adhatunk hozzá pici cukrot, hogy az édes, és savanyú ízek a megfelelő arányban legyenek.
Tálaláskor tejfölet is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: