2018. október 22., hétfő

Céklás csokoládékocka


-->



Hozzávalók: 

  • 25 dkg főtt cékla
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1,5 dl főzött kávé
  • csipetnyi só

Elkészítése: 

  • A céklát összeturmixoljuk a kávéval. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk mikróban, vagy gőz fölött. 
  • Az egész tojásokat a cukorral mixerrel 3-4 perc alatt jól kihabosítjuk.  Ezután a csokoládét, meg a céklás kávét beleforgatjuk, majd végül a lisztet a sóval. 
  • A masszát egy kisebb méretű tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb 35-40 percig sütjük (a sütemény belseje maradjon lágy!). 
  • Miután langyosra hűlt, kockára vágjuk.



Nincsenek megjegyzések: