2013. november 16., szombat

Mangós kókuszpuding



Egyik kedvenc desszertünk a kókuszpuding. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó minőségű kókusztej, amit általában Ausztriából szoktam hozni, illetve néha a nővérem is küld.
Gyümölccsel felturbózva még finomabb, de ilyenkor a silány gyümölcsválaszték miatt alig akad kedvemre való. Most mangót vettem, hogy változatosabbá tegyem a gyümölcsfogyasztást.
Ez a mangós puding amolyan keleties beütésű, és álomfinom.

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg mangó
  • 3 evőkanál méz

Elkészítése:

  • A kókusztejet 300 ml tejjel és a cukorral főni tesszük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék hideg tejben elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
  • A pudingot poharakba adagoljuk, és félretesszük hűlni.
  • A mangót meghámozzuk, és kisebb kockára felvágjuk. Egy serpenyőben a mézzel összeforraljuk, amíg a gyümölcs egy kevés levet ereszt, és egy kissé megkaramellizálódik a mézzel.
  • Langyosra hűtjük, majd a kihűlt pudingok tetejére kanalazzuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez nagyon finom lehet!