2013. november 8., péntek

Kávés fehér csokoládé


Eredetileg csokigolyókat terveztem, de az a fránya massza nem akart nekem megkötni. Pedig annyira finom volt, hogy sajnáltam volna, ha nem fogyasztjuk el. Így aztán poharas krémmé lényegült át, és hát... kóstolás után egyszerűen nem lehet abbahagyni! Sajnos :)

Hozzávalók:

  • 45 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 30 ml erős feketekávé

Elkészítése:

  • 40 dkg csokoládét darabokra törünk, és egy kisebb edénybe szórjuk. Az edényt egy nagyobb edény tetejére helyezzük, melyben lassú tüzön vizet forraltunk.
  • Kavargatjuk, hogy a csokoládé a gőz fölött szépen felolvadjon. Hozzáadjuk a forró kávét, meg a tejszínt, és összekavarjuk, hogy egynemű massza legyen.
  • A kávés csokoládét egészen kicsi desszertes tálikókba adagoljuk, a tetejét pedig megszórjuk a maradék reszelt csokoládéval. 
  • Mentalevelekkel díszítjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: