2013. november 2., szombat

Fokhagymás sült hasaalja friss salátával


A napokban nagyon megkívántam valami jó zsíros sült húst, úgyhogy gyorsan vásároltam egy nagy darab sertés hasaalját, mert szerintem az az egyik legfinomabb a zsíros húsok közül.
Úgy vagyok a hússal, hogy általában eszembe sem jut, aztán egyszer csak annyira megkívánom, hogy csak húst akarok enni.
Rengeteget poénkodtak velem a kolléganők, mikor meglátták mi van nálam :)) Na de nekem is kell néha ilyesmi, ez pedig nagyon jólesett, és a gyerekek is szívesen fogyasztották.

Tulajdonképpen receptje sincs, a hasaalját megsóztam és borsoztam, tűzálló tálba fektettem, ráhelyeztem három nagy gerezd fokhagymát, amit héjatól késsel kissé szétnyomtam.
Sütőben pirosra sütöttem, közben adtam hozzá egy nagyon kevés vizet, hogy nehogy kiszáradjon.
Fejessalátát rukkolával, retekkel és hagymával, illetve olívaolajjal, balzsamecettel egy tálban összekavartam, és a hús mellé tálaltam.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ma én is ilyesmit kívántam, csak sokkal több fokhagymát tettem rá és elektromos kuktában pároltam, hogy ne legyen száraz, előtte átsütöttem forró disznózsírban, nagyon finom lett!!!!!!!