A receptet a Kiskegyed konyhájában olvastam, egyszerűnek és érdekesnek találtam, ráadásul gyorsan elkészíthető, szóval mindenképp nekem való. Nagyon finom, a család többi tagja miatt egy kis krumplipürét is készítettem mellé. Sajnos korianderzöldet sehol nem kapni, de még szárítottat sem találok soha, ezért koriandermagot zúztam össze, azt használtam.
Hozzávalók:
- 2 db. csirkemell filé
- 1 marék petrezselyemzöld
- 1 marék korianderzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- csipet csilipor
- sárgarépa
- káposzta
- mazsola
- vegyes csíra
- citromlé
- A páchoz összekeverjük az olajat, citromlét, petrezselymet, koriandert, fokhagymát, köményt, paprikát, csiliport.
- A húsokat megmossuk, szárazra töröljük, mindkét darabot négybe vágjuk. Összekeverjük a páccal, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük (én estétől másnapig hagytam, de tovább is lehet).
- A pácolt húst sózzuk, borsozzuk, majd grillrácson megsütjük. Közben locsolgatjuk a páclével, hogy ne száradjon ki. Serpenyőben is süthetjük, olajban.
- Salátával tálaljuk: répát, káposztát reszelünk, csírával és mazsolával összekeverjük, citromlevet csepegtetünk rá.
A mazsolát szándékosan hagytam ki, a csírát meg véletlenül (nem csoda, amilyen zizi vagyok mostanában), pedig rengeteg van a hűtőben..így jártam, majd megeszem vajas kenyérrel :) A salátát Macalék fűszerkeverékkel ízesítettem, amit hétvégén vettem Gyergyószárhegyen, Otti ajánlatára. Nagyon finom lett tőle, nem csoda, hisz sokféle fűszerből áll, nekem nagyon bejött. Bió fűszerkeverék, tőlünk nem messze készítik, Karcfalván. Mindenhez használni fogom.
10 megjegyzés:
minek neked korianderzöld? látod, nekem is múlttá tette a fiam.
egyébként ez a kaja nekem jobban bejön mint a citromszelet. holnapra ebédre? kérhetek?
Hogyhogy múlttá tette?Azért kell a citromszelet is,süti nélkül élni nem lehet:P
De jól néz ki :) nyami!
Nagyon guszta:)
Nagyon gusztán néz ki
Guszta nagyon!Öülök, hogy a Macalik bevált és szereted!!!
az való igaz, hogy süti nélkül nem élet az élet. avagy lehet, de akkor csokival kell pótolni a hiányt.
citrom nálam teába, vagy csak komplementer íz lehet. domináns nem.
a korianderzöld történelmét pedig itt
http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2010/10/tegnapi-nap.html
olvashatod.
Képzeld,nemrég szerettem meg a citromos sütiket,régebben én sem szerettem!Változik az ember ízlése:)
A koriander történetén nagyon jól szórakoztam, bocsi,de teljesen átéltem a helyzetet,mert nálunk is vannak ilyen témák:))
hát lehet, tényleg változik. Ezelőtt olyan 15 évvel még megettem, ma már egyre kevésbé.
Sőt, nem szeretem a citrom illatú illatosítókat, mosó-mosogatószereket, stb.
pedig nincs is olyan sok bogaram, ha valaki ebből az ellenkezőjére következtetne ;)
hasonló komikus dolgok: mesélj róluk. ha nyílvános.
ÖÖÖ izéé,hol kezdjem:)))Azért vészes dolgokat nem csináltak még az enyémek,amitől égnek állt volna a hajam,de ahogy jutnak eszembe,úgy írom majd:)
Megjegyzés küldése