2010. július 20., kedd

Négysajtos csirkemell


Csirkemell jöhet nálunk mindig, minden formában és mennyiségben. Ezt legalább tudom, hogy mindenki megeszi, nem finnyáskodnak. Rengeteg formában elkészíthető és nagyon gyorsan, ráadásul nem zsíros.
Ilyen formában Gyöngyinél láttam, nagyon megtetszett a sajtok miatt. Praktikus és nagyon finom étel, pár perc munkával.


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg trappista sajt (vagy más kemény, reszelnivaló)
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg camabert sajt
  • 10 dkg mozarella
  • kevés vaj
  • 1 nagy doboz tejföl vagy tejszín
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • só, bors, őrölt szerecsendió


Elkészítése:
  • A csirkemellet csíkokra vágjuk, vajban fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
  • A kemény sajtokat és fokhagymacikkeket lereszeljük, a tejfölbe kavarjuk, szerecsendióval ízesítjük, majd az egészet ráöntjük a húsra.
  • Befedjük szeletekre vágott camambert sajttal és mozarellával, majd sütőbe toljuk kb. 20 percre.

Tányérra szedve nem a legszebb látvány, mert sok alatta a folyadék. Ezért csak egyben készült fotó róla.
Férjem persze kommentálta ezt is, ugyanis amiben fokhagyma van, arra kötelezően megjegyzést tesz.
Nagyon finom, fehérjedús étel. Egészséges, tápláló.

6 megjegyzés:

sedith írta...

Huhh, nem semmi étel, az biztos, hogy isteni lehetett! De a pénztárcádban még maradt valami utána? :D

Bianka írta...

Nagyon jó ötlet, és igazán finom lehet. Ki is fogom próbálni

Eva írta...

ronda de finom kategoria... ;-)

Mónika írta...

Imádom!!!!
:)

Mary írta...

Nagyon guszta! Nyeltem egyet azt hiszem megyek reggelizni!:)

M írta...

:) örülök, ha tetszett :)