2010. május 4., kedd

Spagetti carbonara (szénégető spagetti)


Mivel nagyon szeretjük a különféle spagettiket, rendszeresen készítem is. Próbálok mindenfélét elkészíteni, most a carbonara jött valahogy az eszembe, ugyanis eddig ezt még nem készítettem. Szupergyorsan elkészül, tulajdonképpen mire kifő a tészta, kész is. Nagyon egyszerű és nagyon finom, de a tuti nyerő azért a bolognai marad :)


Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 dl tejszín (tejföl is lehet)
  • kevés olivaolaj
  • 2 tojás
  • 2 tojássárga
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • őrölt fehér bors
  • pici só
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:
  • A tésztét enyhén sós vízben főni tesszük.
  • Közben a bacont felkockázzuk és az olajon megpirítjuk. Kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, felforraljuk.
  • A tojásokat villával felverjük, hozzákavarjuk a reszelt sajtot. A tésztát leszűjük, összekeverjük a sajtos tojással és a tejszínnel, szóval mindent összekeverünk,sózzuk, borsozzuk, kicsit összeforraljuk.
  • Tálaláskor megszórjuk a pirított baconnel, reszelt sajttal, zölddel.

7 megjegyzés:

Jade írta...

En is nagyon szeretem a carbonarat, a Dragam kevesbe, ezert van az, hogy mar evek ota nem ettem. De azt hiszem elkeszitem kisebb adagban, hisz az olyan, de olyan finom! Nagyon jol nez ki a kepen is!

Dia írta...

Szia!

Csodálatos a tálalás! Imádom, de az Én receptem ír hozzá egy kevés törköly pálinkát. Eléggé meg is bolondítja! :-)

Bianka írta...

Csodálatosan néz ki. Sajnos nálam is a férj nem igazán szereti, így vagy kis adagot készítek vagy kajáldában eszem ilyet

Andi írta...

Jaj de guszta....

egycsipet írta...

Ááá, de régen nem ettem! Nagyon guszta, most szívesen falatoznék belőle! :)

Antónia írta...

én még nem próbáltam, de következik, köszi :)

Edó írta...

Judith,a bolognait en is jobban szeretem,mint ezt.

Dia,azt meghiszem:))

Bia,nalunk se ez a kedvenc,de neha kell a valtozatossag:)

Andi,koszi:)

Csipet,Antonia,megkinallak!