2010. május 15., szombat

Fetás-paradicsomos pite (quiche)


SEdithnél találkoztam ezzel az étellel, nagyon tetszett, s mivel mostanában minél több zöldséget szeretnék belecsempészni a főztömbe, hát kipróbáltam ezt is. Szépnek szép és biztosan nagyon finom is, mert bár én is kóstoltam, sajnos az ízét egyáltalén nem éreztem :)) de erről egy makacs hűlés tehet, ami miatt egy kis időre elvesztettem az íz-érzékelésem...Először utánasóztam de úgy is totál íztelen volt...nem tudtam mi hiányzik belőle, amikor rájöttem, hogy bármit eszek, az ízét semminek nem érzem :P Úgyhogy eléggé sajnálom, hogy nem tapasztalhattam meg milyen is ez az étel valójában.



Hozzávalók:


Tésztához:
  • 30 dkg liszt (20 dkg fehér+10 dkg teljes kiörlésű)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • 5 ek tej v. víz
Töltlékhez:
  • 3 szál újhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg fetasajt (én delist használtam)
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:
  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • A hagymákat felkarikázzuk, olajon megpároljuk.
  • A tojásokat a tejföllel, tejjel, apróra vágott petrezselyemzölddel felverjük, borsozzuk.
  • A tésztát kör alakúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy piteformát, villával megszúrkáljuk, majd 200 fokon 10 perc alatt elősütjük. 
  • Utána ráhalmozzuk a hagymát, megszórjuk a sajttal. Ráöntjük a tojásos keverék nagy részét, kirakjuk karikára vágott paradicsomszeletekkel, majd a maradék tojásos masszával leöntjük.
  • 200 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük (amig a massza megdermed).

8 megjegyzés:

Jutka írta...

Ebben a formában még sosem készítettem. Nagyon sokan tanultam tőletek, szép estét üdv J.

Unguroaicele írta...

Jaj, de örülök!:) És milyen kár!:(
Na, gyógyulj meg hamar!!!:)

sedith írta...

Na, az előbb a román fiókomból írtam...
Örülök, hogy elkészítetted, de sajnálom, hogy nem érezted az ízét! Gyógyulj meg hamar!:)
Puszi

Névtelen írta...

Nagyon jó néz ki és biztos nagyon finom is volt. Nálam a quiche / pite a hűtőben állomásozó zöldségek eltüntetésének legjobb módja. Sőt, néha arra vetemedek, hogy nem csinálok tésztát, hanem bolti leveles tésztából készítem el. Várom a folytatást quiche ügyben! :) Üdv. Judit

Edó írta...

Jutka,szerintem probald ki te is!

Edith,micsoda nev,unguroaicele:)))csodalkoztam is,hogy ez ki lehet..koszi a jokivansagot!

Judith,ritkan keszitek zoldseges pitet,mert a feremnek a pite az valami edes sutit jelent,mondjuk ezt megette,ugyhogy meg probalkozom.Van egy isteni brokkolis-sajtos pitem is,de nem talalom a receptjet..

Brigitta írta...

Nagyon guszta,szívesen megkóstolnám! Gyógyulást kívánok!

egycsipet írta...

Nagyon guszta lett! :))

Jobbulást, sajnos tudom, mit érzel át, én is csak néhány napja kaptam vissza az ízérzékelésem, és még mindig nem tökéletes. :(

Bianka írta...

Jobbulást
Nagyon guszta el is mentem :)