Nagyon szeretem a gyümölcs-hús párosítást, sajnos csak ritkán készítek, mert a férjem nem eszi. Viszont én és a gyerekek imádjuk. Ez az étel nagyon izgalmas ízvilág, így még a sima rizs is nagyon finom tud lenni, amit egyébként annyira nem szeretek. Ezzel a szósszal viszont isteni lett, egyszerűen imádom ezt az ételt.
Hozzávalók:
- 1 db.csirkemellfilé
- 5-6 db. sárgabarack
- 2 ek méz
- 0,5 dl tejszín
- só, bors, csipet fahéj
- kevés vaj a sütéshez (v. olivaolaj)
Elkészítés:
- A csirkmellet szeletekre vágjuk, fóliaval letakarjuk és enyhén klopfoljuk. Nem kell vékonyra, csak a rostokat lazítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben vajat hevítünk, rádobunk 2-3 cikk szétnyomott fokhagymát, kicsit lepirítjuk, majd kiszedjük.
- A hússzeleteket kisütjük, vigyázzunk, hogy ne száradjanak ki. Amikor kezdenek pirulni, akkor nem sütjük tovább (3-4 perc). A visszamaradt vajba dobjuk a felkockázott barackokat, megpároljuk.
- Ezután pürésítjük (de így is maradhat) és visszatesszük serpenyőbe.
- Ízesítjük, hozzáaadjuk a mézet (aki édesebben szereti, az még tehet) és a tejszínt. Összeforraljuk.
- A húst tálra rendezzük, mellé a szószt és párolt rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom, ínyenceknek való. Mint én :) Kisfiam magára megette a maradék szószt.
9 megjegyzés:
Jaj...holnapi kajánk! Isteni! Köszi....puszi érte!
Andi,jaj de jó,hogy ötletet kaptál:)Nagyon hamar megy amúgy és semmi macera.
Nagyon guszta, éppen egy ilyent terveztem én is erre a hétre :-)
Most még jobban kívánom :-)
nagyon szuper a recept!kipróbálásra vár nálam is, köszi:))
Apple,hát próbáld ki gyorsan,mert olyan jót fogsz kajálni:))
Otti,tulajdonképpen neked köszönhetem hogy ilyent készítettem,úgyhogy puszi érte:)
Az én férjem sem eszi a gyümölcs-hús kombinációt. És bevallom, én is csak egy ideje barátkozom vele. Jól néz ki, izgalmasan hangzik, de véleményt csak kóstolás után mondhatnék!:)
Nagyon finom lehet
Imádom nagyon a gyümölcs-hús párosítást s a sárgabarck amúgy is a kedvencem!
Nagyon jól hangzik!
Ki lesz probalva!
A foto gyönyörü!
Megjegyzés küldése