SEdithnél találkoztam ezzel az étellel, nagyon tetszett, s mivel mostanában minél több zöldséget szeretnék belecsempészni a főztömbe, hát kipróbáltam ezt is. Szépnek szép és biztosan nagyon finom is, mert bár én is kóstoltam, sajnos az ízét egyáltalén nem éreztem :)) de erről egy makacs hűlés tehet, ami miatt egy kis időre elvesztettem az íz-érzékelésem...Először utánasóztam de úgy is totál íztelen volt...nem tudtam mi hiányzik belőle, amikor rájöttem, hogy bármit eszek, az ízét semminek nem érzem :P Úgyhogy eléggé sajnálom, hogy nem tapasztalhattam meg milyen is ez az étel valójában.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt (20 dkg fehér+10 dkg teljes kiörlésű)
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tk. só
- 5 ek tej v. víz
Töltlékhez:
- 3 szál újhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 20 dkg fetasajt (én delist használtam)
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 1 csokor petrezselyemzöld
- bors
Elkészítés:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A hagymákat felkarikázzuk, olajon megpároljuk.
- A tojásokat a tejföllel, tejjel, apróra vágott petrezselyemzölddel felverjük, borsozzuk.
- A tésztát kör alakúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy piteformát, villával megszúrkáljuk, majd 200 fokon 10 perc alatt elősütjük.
- Utána ráhalmozzuk a hagymát, megszórjuk a sajttal. Ráöntjük a tojásos keverék nagy részét, kirakjuk karikára vágott paradicsomszeletekkel, majd a maradék tojásos masszával leöntjük.
- 200 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük (amig a massza megdermed).
8 megjegyzés:
Ebben a formában még sosem készítettem. Nagyon sokan tanultam tőletek, szép estét üdv J.
Jaj, de örülök!:) És milyen kár!:(
Na, gyógyulj meg hamar!!!:)
Na, az előbb a román fiókomból írtam...
Örülök, hogy elkészítetted, de sajnálom, hogy nem érezted az ízét! Gyógyulj meg hamar!:)
Puszi
Nagyon jó néz ki és biztos nagyon finom is volt. Nálam a quiche / pite a hűtőben állomásozó zöldségek eltüntetésének legjobb módja. Sőt, néha arra vetemedek, hogy nem csinálok tésztát, hanem bolti leveles tésztából készítem el. Várom a folytatást quiche ügyben! :) Üdv. Judit
Jutka,szerintem probald ki te is!
Edith,micsoda nev,unguroaicele:)))csodalkoztam is,hogy ez ki lehet..koszi a jokivansagot!
Judith,ritkan keszitek zoldseges pitet,mert a feremnek a pite az valami edes sutit jelent,mondjuk ezt megette,ugyhogy meg probalkozom.Van egy isteni brokkolis-sajtos pitem is,de nem talalom a receptjet..
Nagyon guszta,szívesen megkóstolnám! Gyógyulást kívánok!
Nagyon guszta lett! :))
Jobbulást, sajnos tudom, mit érzel át, én is csak néhány napja kaptam vissza az ízérzékelésem, és még mindig nem tökéletes. :(
Jobbulást
Nagyon guszta el is mentem :)
Megjegyzés küldése