Bevallom, eddig még nem találkoztam eredeti magos mustárral, igaz nem is vágytam rá különösebben, de elhatároztam, hogy ha látok valahol, veszek.
Mostanában többször készítettem lerben sült krumplit fűszeresen és mindig a fejemben volt ez a mustáros változat, merthogy már régen találkoztam ezzel a recepttel és nagyon tetszett. Utánakerestem és itt találtam meg.
Őszintén szólva sütés közben semmi jó illata nem volt, lányom mondta is, hogy káposztát főzők:)) Viszont a végeredmény lenyűgözött, igazi ínyencség született, amely magában is isteni, nemhogy még köretnek.
Fejes salátával fogyasztottuk, klasszikus ecetes-cukros öntettel.
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 dl dijoni mustár (magos)
- 2 ek olvasztott vaj
- 2 ek olivaolaj
- 2 ek citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek szárított oregánó
- 1 tk só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Egy sütőpapíros tepsire szórjuk.
- A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, ráöntjük a krumplira és kézzel jól átforgatjuk.
- 220 fokos sütőben kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük, néha megforgatjuk.
- A salátához 1,5 dl vízben elkevertem 2 ek ecetet, 2,5 ek cukrot, fél ek sót, majd ráöntöttem a megmosott és összetépkedett salátára.
Isteni finom, bár a mustár nem volt olcsó, megérte, igazán különleges formája a krumplinak.
5 megjegyzés:
Hű ez remek lehet. Elkészítem a férjemnek, mert imádja a steak burgonyát
Hát akkor én most kérek szépen! Ez fantasztikus lehet!!
Nagyon nagyon guszta!!
Jujj, de fincsi lehet így mustárosan! Ki kell próbálnom, köszi az ötletet! :))
Ezt meg fogom próbálni! Pénteken megyek a városba, veszek magos mustárt. Köszönöm az ötletet! :)
Nagyon finom lehet! Isteni az összehás biztosan!
Megjegyzés küldése