2017. május 22., hétfő

Vaníliás túrókrémes palacsinta



Hozzávalók 10 palacsintához: 

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 2,5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi só és cukor


A töltelékhez: 

  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős) 
  • 2,5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl v joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál porcukor


Elkészítése: 

  • A sűrű palacsintatésztából a szokásos módon 10 palacsintát sütünk, 26 cm-es átmérőjű palacsinta sütőben. 
  • A pudingport a tejjel meg a cukorral csomómentesre kavarjuk, majd lassú tüzön, kavargatva, sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
  • A túrót villával áttörjük, majd jól kikavarjuk tejföllel, citromhéjjal, illetve porcukorral. Összedolgozzuk a vaníliakrémmel, majd ezzel a töltelékkel megkenjük a palacsintákat. Feltekerjük, vagy négybe hajtjuk.

Nincsenek megjegyzések: