2017. május 30., kedd

Kagyló saláta


A kagylót leszámítva, mindent a kiskertemből szereztem be a vacsorához. Annyira szeretem, amikor majdnem minden kéznél van :)

Hozzávalók 2 személyre: 

  • 2 összmarék spenótlevél
  • 1 marék zöldsaláta (tetszés szerint)
  • 2 zöldhagyma
  • 2 kisebb retek
  • néhány szál kapor
  • 2-3 evőkanál csiliolaj
  • néhány csepp citromlé
  • só, frissen őrölt színes bors


Elkészítése: 

  • A zöldségeket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni. 
  • A retket vékony karikára vágjuk, a zöldhagymát pedig ferdén szeleteljük. 
  • Lecsöpögtetjük a kagyló levét. 
  • Egy tányérra szépen elrendezzük a spenótleveleket, meg a salátát. Kirakjuk retekkel, hagymával, illetve kagylóval. Megszórjuk kaporral, sóval, borssal, és csiliolajjal, citromlével meglocsoljuk.


Megj: Vacsorára kiváló választás, mert rendkívül alacsony kalóriatartalmú. Fehérjében gazdag étel.

Nincsenek megjegyzések: