2017. május 26., péntek

Lazacos, zöldborsós szélesmetélt zöld citromos szósszal


Nagyon nyárias, nagyon könnyű, és nagyon finom, gyprsan elkészíthető téstztaétel. Mi nagyon szerettük.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg szélesmetélt
  • 50 dkg lazacfilé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 4 zöld citrom 
  • 1 kisebb haygma
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt 
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítős víz)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 marék mentalevél
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. 
  • Egy serpenyőben vajat hevítünk, megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk liszttel, és kavargatva lepirítjuk. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a zöldborsót, és puhára főzzük. A végén a tejszínnel összeforraljuk a szószt. 
  • Közben a lazacot kockára vágjuk, és olajon minden oldalán megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 
  • A tésztát a szósszal összekavarjuk, 2 zöld citrom kifacsart levével, illetve sóval és borssal ízesítjük. 
  • Tálaláskot lazacdarabokkal, mentalevéllel, és a maradék negyedekre vágott zöld citrommal gazdagítjuk.

Nincsenek megjegyzések: