2014. december 21., vasárnap

Félórás tökmagos pogácsa



Amikor először ettem ilyen pogácsát, rögtön megszerettem, aztán megkaptam a receptet is, a kolléganőmtől. Amint tudtam, el is készítettem, mert nagyon-nagyon finom, és tényleg gyorsan elkészíthető.
A kedvenc pogácsánk lett :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (vagy 20 dkg liszt+20 dkg teljes kiőrlésű liszt)
  • 25 dkg vaj (jó miőségű)
  • 10 dkg tökmag + a tetejére
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
  • 3 teáskanál só
  • 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:

  • A hozzávalókat (a tökmagot aprítva) egy nagy tálban összegyúrjuk.
  • Kinyújtjuk a tésztát 1,5 cm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk a pogácsákat.
  • Lekenjük villával felvert tojással, és megszórjuk tökmaggal (reszelt sajttal is lehet).
  • 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

5 megjegyzés:

Kata64 írta...

Szia! Biztos kipróbálom. Szerintem a lisztnél lemaradt egy `0`.:=)))

Valerie írta...

4 dkg liszt?
Vagy csak elirtad?
En is szivesen kiprobalnam, nagyon jol nez ki, köszi.

Edó írta...

Jajj,persze,hogy 40 dkg :)) köszönöm,hogy szóltatok!

ILDIKO írta...

Szia!

Kelesztes nelkul kell kesziteni?

Pussz: ILDIKO

Edó írta...

Igen,keleszteni,pihentetni nem kell :) Puszi!