2014. december 11., csütörtök

Kókuszos nyúlcomb


A nyuszihús a vadhúsok mellett a másik nagy kedvencem, így, amikor lehetőségem van rá, mindig bevásárolok, és elraktározom a fagyóba. Most egyszerűen csak kisütöttem az egyik nyuszi combjait, finom kókuszos ízzel felturbózva. Remek lett :)

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 konyhakész nyúl első és hátsó combjai
  • 500 ml tej
  • 8 dkg kókuszreszelék 
  • 2 tojás 
  • 1 evőkanál fűszerkeverék: majoránna és rozmaring
  • só, őrölt bors
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:


  • A nyúlcombokat hideg vízzel megmossuk, egy fazékba helyezzük, majd felöntjük 500 ml vízzel, és ugyanennyi tejjel. Forrástól számítva 20 percig főzzük, ezután kiszedjük, és konyhai törlővel egy kicsit leitatjuk róla a nedvességet.
  • Megsózzuk és borsozzuk, illetve alaposan megszórjuk apróra vágott fűszerekkel.
  • Az így előkészített húst először kókuszreszelékbe, majd felvert tojásba, és ismét kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, és alacsony lángon a kókuszos nyúlat minden oldalán szép aranyszínűre sütjük. Konyhai törlővel bélelt tányérra kiszedjük, hogy a fölösleges zsiradékot leitassuk róla.

Megj: Salátával, krumplipürével, rizzsel, vagy tetszés szerint más fajta körettel tálalhatjuk.
Ugyanígy készíthetjük csirkehússal is.
Tipp: Ha a húst tejben főzzük, omlósabb lesz.

Nincsenek megjegyzések: