2014. december 9., kedd

Káposztás burgonyaleves


Egy újabb krumplileves változat, egyszerű hozzávalókból, de nagyon ízletes a fűszerezésnek köszönhetően. szerettük ezt is :)

Hozzávalók: 

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg friss káposzta 
  • 10 dkg füstölt szalonna 
  • 150 g tejföl
  • 1 vöröshagyma 
  • 2 evőknál házi ételízesítő 
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 2 evőkanál ecet 
  • 2 teáskanál őrölt paprika 
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 csombor ág
  • 1 babérlevél, só, bors


Elkészítése: 

  • A szalonnát apró kockára vágva, egy fazékban zsírjára sütjük. 
  • Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk a babérlevéllel, a köménymaggal, a paprikával, meg a morzsolt csomborral együtt. Megkavargatjuk, beledobjuk a kockára vágott káposztát, pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük 2 l vízzel, és 20 percig főzzük. 
  • Ekkor beletesszük a meghámozott, és kockára vágott krumplit, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük. 
  • A levest lehúzzuk a tűről, a tejfölt elkeverjük egy kevés meleg levessel (hőegyenlítés), és a levesbe csurgatjuk. A végén még ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: