2014. december 25., csütörtök

Rukkolás krumplipüré


Nagyon különleges, nagyon finom köretféle. A fokhagyma, a tejszín, a vaj, meg a rukkola annyira különlegessé varázsolja, hogy ünnepi köretnek is simán megállja a helyét.
Imádnivaló.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 125 ml tejszín
  • 125 ml tej
  • 100 g puha vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 marék rukkola saláta (magyar nevén borsmustár)
  • 1 fokhagymacikk

Elkészítése:

  • Meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk a krumplit. Sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  • A tejszínt, a tejet, meg az apróra vágott fokhagymát felfőzzük.
  • Összeturmixoljuk a salátát, a hagymát, és a tejszínes keverék felét.
  • A megfőtt krumplit a folyadék másik felével megtörjük, hozzákavarjuk a hagymás rukkolát, a puha vajat, majd ízlés szerint megsózzuk.
Húsfélékkel, halakkal, rántott zöldségekkel fogyaszthatjuk, de magára is nagyon ízletes :)

Nincsenek megjegyzések: