2013. július 29., hétfő

Párolt csirkemell sárgadinnye salátával



Könnyű kis nyári ebéd. Az elkészítése könnyű, és hamar megy, a saláta pedig nagyszerű ízű. A sárgadinnye jól harmonizál a paradicsommal, meg a csilivel és citromlével, a petrezselyemzöld pedig üdévé varázsolja.
Kalóriaszegény, és tápláló, a lányommal pedig belakmároztunk belőle :).

Hozzávalók:


  • 80 dkg csirkemell
  • 8 cikk fokhagyma
  • fél citrom leve
  • egy marék apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors
A salátához:
  • 40 dkg paradicsom
  • 30 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 kis fej lilahagyma
  • fél citrom leve
  • 1,5 teáskanál méz
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint csilipor vagy csilipehely
  • néhány csepp extra szűz olívaolaj
  • só, őrölt színes bors

Elkészítése:

  • A csirkemellet megmossuk, elfelezzük, majd egy nagy darab alumínium fóliára helyezzük, és besózzuk, borsozzuk.
  • Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk petrezselyemzölddel, és ráhelyezzük a fokhagymacikkeket, héjastól. Késsel egy kicsit nyomjuk szét a gerezdeket.
  • Az ízesített húst becsomagoljuk a fóliába, és 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt megpároljuk.
  • Közben elkészítjük a salátát: a paradicsomot, a sajtot, meg a dinnyét kisebb kockára vágjuk, a hagymát nagyon vékony szeletekre. Egy nagyobb tálba tesszük, megsózzuk, és kézzel összekavarjuk.
  • A citrom levét a mézzel, a csilivel, a petrezselyemzölddel, illetve az őrölt borssal elkeverjük, majd a salátára öntjük. Egy kevés olívaolajat is adunk hozzá. Kósoltjuk meg, és ha szükséges, sóval, csilivel ízesítsük.
  • Az elkészült csirkemellet kicsomagoljuk a fóliából, ferdén szeleteljük, és a dinnyés salátával tálaljuk.


3 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Abszalut finom lehet!:)

Kati írta...

Hát el tudom képzelni, hogy finom:)

Edó írta...

Nekünk nagyon ízlett:)