2013. július 12., péntek

Áfonyás palacsinta


A múltkori jól sikerült lenmaglisztes palacsintát nagyon szerettük. Most tulajdonképpen ugyanazt készítettem el, apró módosításokkal, és jó sok áfonyával. A lenmagliszt el is hagyható, ha éppen nincs kéznél, helyette sima lisztet, vagy teljes kiörlésűt is használhatunk.

Nagyon finom, tápláló reggeli, a gyerekeknek nem is kell ennél jobb :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg fekete áfonya
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg lenmagliszt
  • 5 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál joghurt (sűrű, görög)
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál nádcukor 
  • fél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
Elkészítése:
  • Egy tálban összekavarjuk a liszteket, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a sót.
  • A vajat megolvasztjuk, és összekavarjuk a tojással, a joghurttal, meg a tejjel.
  • Ezután a két masszát összevegyítjük, a szokott palacsintánál kissé sűrűbb masszát kapunk.
  • Óvatosan hozzákavarjuk a megmosott áfonyát.
  • Egy forró serpenyőben egyszerre három kis palacsintát sütünk, amíg a massza elfogy.
Fogyaszthatjuk lekvárral, mézzel, juharsziruppal, csokimázzal, vagy csak simán porcukorral.


2 megjegyzés:

Kati írta...

Láttam lenmaglisztet én is itt nálunk az üzletben, kell vegyek egy tasakkal:) Jó hatással vagy rám, a reform kajákkal:) És ismét csodaszép fotók:)

Edó írta...

Jaj,annak nagyon örülök,Kati:)Vegyél is,szeretni fogod,meglátod!És köszi!