2013. július 28., vasárnap

Málnapuding


Ez egy végtelenül egyszerű, és végtelenül finom desszert. A legtöbb idő a gyümölcs átpasszírozása, ezután már csupán néhány perc alatt kész van ez a selymes puding.

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg málna
  • 3 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 8-10 evőkanál nyírfacukor
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:

  • A málnát megmossuk, összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk (pl szűrőn), hogy a magoktól megszabaduljunk.
  • A málnapépet felöntjük tejjel, hozzáadjuk a cukrot, meg a vaníliát, és főni tesszük.
  • Amikor felforrt, hozzáadjuk a hideg tejszínben elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
  • Desszertes tálikókba adagoljuk, majd málnaszemekkel, citromfűvel díszítve tálaljuk.
Tipp: Hasonló módon más gyümölcsből is elkészíthetjük.

4 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Ez millioszor egeszsegesebb mint a tasakos puding,ami tiszta mupor.Es nem utolso sorban nagyon finom is biztos:)

Edó írta...

Hát valami mennyei íze van!!Az állaga pedig selymes,igazán élvezet volt enni.És igen,ez gyümölcsből van,nem műporból:)

sedith írta...

Azt mondták a lányok: De jó Edó néninek, hogy ilyet tud csinálni! :)

Edó írta...

:)))a drágák!Hát igen,mert az ő anyukájuk nem tud!:))