2012. november 20., kedd

Zöldségkrémleves kukoricával



Gyors és egészséges megoldás a rohanó hétköznapokra. Teljes kiörlésű kenyérből készült pirítóssal is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:

  • 20-20 dkg sárgarépa, paszternák, zellergyökér
  • 20 dkg fagyasztott kukorica
  • 1 fej hagyma
  • 2 nagy cikk fokhagyma
  • kókuszzsír vagy olaj a pároláshoz
  • balzsamecet vagy citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, és a fokhagymát, felöntjük 1 liter vízzel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk. Ne főzzük tovább, mert a zölségek teljesen tönkremennek, az a jó, ha roppanósak maradnak.
  • Hozzáadunk még 3 dl vizet, de lehet többet is, aki hígabbra szereti. Beleszórjuk a fagyasztott kukoricát, megsózzuk és borsozzuk, és a levest felforraljuk. Ezalatt a kukorica kellőképpen megpuhul.
  • Citromlével vagy balzsamecettel ízlés szerint kissé savanyítjuk, hogy pikánsabb legyen.

Nincsenek megjegyzések: