2012. november 30., péntek

Gombás saláta


Egy laza, könnyű kis saláta, sült gombával megspékelve, szerintem nagyon finom lett, gombakedvelőknek mindenképp ajánlom.
Teljes kiörlésű pirítóssal is fogyaszthatjuk, úgy még laktatóbb.


Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba 
  • 10 dkg mini mozarella sajt 
  • 2 paradicsom 
  • 1 nagyobb zöldhagyma 
  • néhány szelet uborka 
  • tetszés szerinti zöldsaláta 
  • 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj 
  • só, őrölt színes bors, bors, kakukkfű 
  • 1-2 teáskanál balzsamecet

Elkészítése:

  • A gombát megmossuk, a szárakat eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk. 
  • A zöldhagymát karikára vágva a zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, egy kevés kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd kavargatva megpirítjuk. 
  • Megsózzuk és félretesszük. 
  • A zöldségeket megmossuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. 
  • Ezután egy nagy tálban a gombával együtt összekavarjuk (a visszamaradt levét is hozzáadjuk), balzsamecettel ízesítjük, és a tetejét kirakjuk a mozarella darabokkal. 
  • Ha túl száraz lenne, egy kevés extra szűz olívaolajjal lecsöpögtetjük.

2 megjegyzés:

Fuat Gencal írta...

Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Edó írta...

Thank you Saygılar!And welcome to my site :)