2012. június 27., szerda

Pillangó torta


Kislányom, aki nemsokára 7 éves lesz, augusztusban született. Emiatt sosem ünnepelhette meg a napköziben a születésnapját, mert mindig vakációra esik.
Egy napon azzal jött, hogy hozzuk már előre, és ebben az utolsó évben legyen neki is szülinapja júniusban.
No, épp szóltunk is az óvónéninek, közben megkérdeztem mit vihetnénk. Erre Alex közölte, hogy neki tortát, mert az ő anyukája tortába a jó! :)

S mielőtt itthon jobban belebonyolodtunk volna, hogy milyen is legyen a torta (na persze jött ilyenekkel, hogy lófej meg hasonlók..), épp azokban a napokban láttam meg Kiskukta gyönyörű pillangótortáját, amit gyorsan meg is mutattam neki, hátha megtetszik. És rögtön beleegyezett, én meg éjfél táján nagyon gyorsan összedobtam (a piskóta már le volt sütve szerencsére), mert reggel vinni kellett. Azt is megbeszéltük, hogy egyszerű vaníliakrémes lesz, mert hogy szerinte azt általában szeretik a gyerekek.

Boldogan újságolta, hogy mindenki odavolt a pillangóért, és a legtöbben még a fondantot is megették róla.
S hogy neki ez ekkora élmény volt, hát én is boldog vagyok! :)

Sütöttem egy nagy kerek piskótát, majd kétfele vágtam.
Úgy emlékszem, hogy 3 csomag vaníliás pudingot főztem meg kb 7 dl tejben cukorral, majd ehhez vajat kavartam, és kb 2,5-3 dl tejszínt habbá verve. Ezzel a krémmel töltöttem be a tortát, majd fondanttal burkoltam. Nagyon finom lett, és vágni is szépen lehetett.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Akkor isten éltesse a kislányodat igy féluton a szülinapja felé, olyan lett a torta mint egy igazi pillangó:)