2012. május 20., vasárnap

Pizza csiga



Ha már nagyon únnánk a különféle szendvicseket, készíthetünk például ilyen harapnivalót is, mint ez a pizza csiga. Nagyon finom, puha, és kiváló tízórai vagy uzsonna lehet szendvics helyett.
Laktató, magas kalóriatartalmú, szénhidrátban gazdag, ezért sajnos nehezen emészthető. Tehát hízlal.
Ilyesmiből képes vagyok sokat enni, éppen ezért nagyon ritkán készítek. De azért mégis..olyan fincsiii :))


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • kb 2 dl ketchup 
  • oregánó, bazsalikom
  • a kenéshez és a szóráshoz: 1 tojás, 10-15 reszelt sajt
Elkészítése:
  • Az élesztőt a langyos tejben a cukorral elkeverjük, majd letakarva hagyjuk felfutni (gyorskovász).
  • A lisztet a margarinnal és a tejföllel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, végül a gyorskovászt is.
  • Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és letakarva duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztáy ezután lisztezett felületen vékonyra nyútjuk, és a ketchuppal megkenjük.
  • Megszórjuk apróra vágott fűszerekkel, reszelt sajttal, majd feltekerjük. 
  • A tekercset kb ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük, és további 15 percig kelesztjük.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a csigákat megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp: A tészta belsejébe szórhatunk házi tehén- vagy juhsajtot, juhtúrót is, vagy ízlés szerint másfajta sajtot, túrót is.

1 megjegyzés:

Kati írta...

És nem csak finom, hanem a fotó is szép:) Kell néha egy kis ilyen is:)