Az almás káposztasalátánál készített öntetet amikor megkóstoltam, eldöntöttem, hogy az íze fölöttéb hasonlít a majonézre, s elhatároztam, hogy majd kipróbálom egyszer majonéz helyett.
Mivel nem tartalmazza a rengeteg olajat, amit a majonéz, ezért alacsony a kalóriatartalma, és jóval egészségesebb. Kukoricát pedig néha érdemes fogyasztani, a fehérjetartalma miatt. Ugyan keveset tartalmaz, de van benne :)
Grill csirkét készítettem, melléje pedig majonézes kukorica dukál, így most majonéz helyett ez a verzió készült.
Szerintem a gyerekek sem vették észre, hogy nem majonézes :)
Hozzávalók :
- 20 dkg kukorica (fagyasztott)
- 1 tojás
- 3 evőkanál zsírszegény tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 kisebb cikk fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
- A kukoricát forró vízbe dobjuk, és 1-2 percig főzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
- A tojást keményre főzzük, de csak annyira, hogy a sárgája még kissé lágy legyen.
- Meghámozzuk, egy tálba tesszük, és a tejföllel, a mustárral, a fokhagymával együtt összeturmixoljuk. Sóval, borssal (esetleg petrezselyemzölddel) ízesítjük, majd a kukoricát hozzáadjuk és összekavarjuk.
Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
5 megjegyzés:
Nagyon finomnak tűnik. Kérdésem lenne, az egész tojást vagy csak a sárgáját használod fel?
Szia!A tojást egészben!
Szia! Nagyon tetszik ez az ötlet. Imádom a majonézes kukoricát de épp a majonéz miatt nagyon ritkán eszek. Talán már holnap ki fogom próbálni!
Gyönyörű lett a fotód.
De jól néz ki! A lányom nagy kukoricaevő, biztos örülni fog egy újabb variánsnak és így még a főtt tojást is megeszi:)
Megjegyzés küldése