2012. március 23., péntek

Torta az Egyes-kő kedvelőinek


Ennél a tortánál ez volt a kérés, hogy nagyon kicsi legyen, és valamilyen formában jelenjen meg rajta az Egyes-kő nevű sziklatömb (Piatra Singuratică), mely a Hagymás-hegységben található, tőlünk nem messze.
Mivel gyalog vitték ki a hegyre, ezért a festés nem jöhetett szóba, és formatortának készíteni sem lett volna célszerű, tehát valami strapabíró megoldást kellett kitalálni.
Végül ez lett belőle, fotó alapján próbáltam fondantból kivágni az említett sziklát. Mondhatom, egyáltalán nem vagyok vele elégedett, de a megrendelőknek nagyon tetszett és ízlett.
Meggyes trüffelkrémmel töltöttem, fondant borítás. Felirat is volt rajta.

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Szerintem nagyon szép lett!
És ha finom is volt, akkor mi a baj vele?

Katalin írta...

Hát ez nagyon jó! Én is nagy kedvelője vagyok az Egyeskőnek, de tényleg!!!
2009-ben onnan jöttünk le, mikor már Balánbányán elütött egy a hegyről lefelé száguldó biciklis. Egy napig voltam a csíkszeredai kórházban, eltörött a bal kulcscsontom, két bordám, az egyik körmöm is keresztbe kettétörött, agyrázkódásom lett, és jó néhány zúzódásom. Nagyon rendesek voltak a kórházban, ott Balánbányán is mindjárt jöttek segíteni egy házból, mentőt hívtak. Szerencsére semmire sem emlékszem, a baleset előtti pár percre sem, és utána még kb 8-9 órára sem. Azóta szívesen elmennék még egyszer oda, megnézni a "tetthelyet" de eddig elmaradt, pedig azóta már többször is jártunk Erdélyben. Úgyhogy nekem ez jut mindig eszembe az Egyeskőről, de ennek ellenére nagyon szívesen gondolok vissza a kirándulásunkra, már amire emlékszem belőle :)
Azt írod, hogy közel laktok az Egyeskőhőz, megkérdezhetem, hogy hol?

Edó írta...

MArisz,köszönöm!Az a baj vele csak,hogy ;n nem vagyok vele elégedett,már ami a külsőt illeti.

Katalin,jajj,hát az nem valami kellemes lehetett akkor!!Sajnálom a történteket,de ha még egyszer erre járnál,akkor biztosan nem történne meg:)Csíkszeredában lakom,pontosabban Csíksomlyón!