2012. március 21., szerda

Grillcsirke rukkola- és kukorica salátával


Nagyon szeretem az ilyen típusú ételt, mert nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem nagyon finom és laktató is. Ráadásul egészséges ilyen módon készítve, s ehhez már csak egy jó kis tápláló saláta szükséges, olyan, ami ízletes és szép színes.
A kukoricasalátát már bejegyeztem korábban itt, ez csak ráadásként készült, mert szeretjük. Szerintem bőven elég laktató maga a hús is a salátával.
Krumplit pedig nem szerencsés fogyasztani hús mellé, mert nagyon megterheli a gyomrot, nehezen emészthető.

Hozzávalók :
  • 1,5 kg konyhakész csirke
  • 1 citrom leve
  • zöldfűszerek tetszés szerint, pl: rozmaring, petrezselyem, majoránna, kakukkfű
  • só, bors
  • sütőzacskó
A salátához:
  • 3-5 dkg rukkola saláta
  • 8 dkg kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
  • fél fej hagyma vagy 2 szál újhagyma
  • tetszés szerint csírák
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • só, bors
Elkészítése: 
  • A csirkét megmossuk, apróra vágott zöldfűszerekkel alaposan megszórjuk, illetve sózzuk és borsozzuk.
  • Sütőzacskóba helyezzük, majd beleöntjük a citromlét és jól átmasszírozzuk. A zacskó száját bekötjük, néhány helyen meglyukasztjuk, és tepsibe téve kb 1 órán át pároljuk 180 fokos sütőben.
  • Ekkor a zacskót kivágjuk, és a húst további 15-20 percig pirítjuk.
  • A salátához a paprikát tetszés szerint feldaraboljuk, a hagymát karikára vágjuk, majd a salátával és a többi hozzávalóval összekavarjuk.
  • Ha a húst zsírtalanítani szeretnénk, akkor érdemes a bőrét fogyasztás előtt eltávolítani.

2 megjegyzés:

Kati írta...

De mutatós ezekkel a friss salátákkal:) Kukoricasalátát több helyen láttam mostanában, megkívántam:)

Katalin írta...

Nagyon gusztusos, szép színes a salátád, szépen tálaltad!