Tele csupa finomsággal, ez a torta a gyerekek kedvence. De a felnőttek is szívesen fogyasztják, akár a húsvéti asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók :
A piskótához:
- 4 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg dió
- néhány csepp ecet
- 4 tojássárgája
- 2 tasaka vaníliaízű pudingpor
- 12 dkg cukor
- 1 evőkanál liszt
- 7 dl tej
- 20 dkg sütőmargarin
- 5 dkg étcsokoládé
- 20 dkg mogyorókrám (finetti)
- 10 dkg babapiskóta
- kevés tej
- 1,5 dl habtejszín
- 20 dkg babapiskóta
- 5 dkg zöld színű kókuszreszelék vagy marcipán
- 10 dkg színes cukortojás
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük az ecettel meg a cukorral, és óvatosan hozzákavarjuk először a tojássárgáját, majd a lisztet. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
- A diót két fólia között húsklopfolóval vagy sodrófával darabokra törjük, a piskóta tetejére szórjuk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (25-35 perc).
- A kisült piskótát a formában hagyjuk, és még melegen megkenjük mogyorókrémmel.
- A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport meg a lisztet, és kevés tejjel (az összmennyiségből) csomómentesre kavarjuk.Felöntjük a maradék tejjel, és lassú tüzön, kavargatva sűrű péppé főzzük.
- A pépet két részre osztjuk, az egyik részhez még melegen hozzákavarjuk a csokoládét. Langyosra hűtjük, majd mindkét adaghoz hozzáadunk 10-10 dkg margarint.
- A kihűlt piskótára először rákenjük a sárga krémet.
- A 10 dkg babapiskótát tejbe mártjuk, és a krémre rétegezzük.
- A babapiskótára rákenjük a csokoládés krémet, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed.
- Ezután a tortakarimát eltávolítjuk, és a tortát bevonjuk a kemény tejszínhabbal.
- Két szélesebb késsel vagy spatulával óvatosan alányúlunk, és átemeljük egy tálcára, melyre előtte tortacsipkét helyeztünk.
- Körberakjuk babapiskótával, és átkötjük szalaggal.
- Előkészítjük a zöld kókuszreszeléket, vagy ha marcipánt használunk, akkor azt lereszeljük.
- A torta közepére szórjuk a kókuszreszeléket, és ebbe a "fészekbe" helyezzük a cukortojásokat.
- A kész tortát 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a babapiskóta megpuhuljon, majd szeleteljük.
3 megjegyzés:
Gyönyörű szép, ünnepélyes, az alkalomhoz illő!
Nagy gusztusos és szép ez a torta, köszönöm a receptet.
A hétvégén elkészítettem, nagy sikert aratott, köszönet a receptért. Nekem ilyen lett: http://kataakonyhaban.blogspot.ro/2012/08/ego-sum-torta.html
:)
Megjegyzés küldése