2011. november 2., szerda

Piros-fekete csokoládétorta és MBFA szülinap


Néhány hete megkért a zumba oktatóm, hogy készítsek egy tortát a Fight Academy (vagyis az a terem, ahová többek közt zumbázni is járunk) 1 éves születésnapjára. Úgy döntöttek, hogy nagyon csokis legyen, és jó nagy. Mivel más kikötés nem volt, ami a design-ot illeti, ezért úgy döntöttem, hogy a torta a terem színeit kapja. Ezért lett piros és fekete.

A díszítéssel nem voltam megelégedve, nekem egy kicsit túl sok így az egész. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett, s ha mindenki elégedett, akkor én is az vagyok :)



Kakaós piskótát sütöttem, egy kicsit és egy nagyot. Trüffelkrémmel töltöttem mindkettőt, és fondanttal burkoltam. Na már most: Cakeni-nél olvastam, hogy az intenzív színhatás érdekében, a színezőt nem gyúrta a fondantba, hanem burkolás után festette pirosra. Gondoltam, kipróbálom, jó ötletnek tűnt. A szín valóban nagyon szép lett, a hátránya viszont az, hogy sajnos nagyon kenődik. Felvágáskor, fogyasztáskor minden csupa piros lesz, ami nagyon nem mutat jól..Szóval arra döntöttem, hogy ezután csak nagyon kicsi felületet festek meg, a többit inkább belegyúrom. De legalább okosabb lettem :)
A torta 4 kilós.


A képen Márkos Béla nemzetközi harcművészeti edző és bíró (az akadémia megalapítója) csapatával, Fazakas Hajni (modern tánc és aerobic oktató) és táncos lányok, és még sokan mások.
Ünnepeltünk kicsit.
Holnap zumbaaaaaa! :))

7 megjegyzés:

Angi Angéla írta...

Nagyon szép lett a torta!, és ha a festéket egy kis alkohollal felvegyíted, akkor megszárad ( kb 1-2 óra alatt)és se nem fog se nem kenődik el.

Éva írta...

Nagyon szép lett a tortád! Jutott mindenkinek , elég sokan voltatok!

Mary írta...

Jól néz ki Edó a tortád! Elég nehéz szerintem a fondant festése ügyesen megoldottad! :)

Unknown írta...

Nekem nagyon tetszik! Azt hittem ezek a figurák és a torta fondannak nevezett bevonata marcipánmasszából készül. Elmondanád hogyan készül ez a fondan? e-mail címem:tuzesb@freemail.hu

Edó írta...

Angi,köszi az infót!De milyen alkohollal,és mennyivel vegyítsem?

Éva,köszönöm,igen,jutott mindenkinek,még maradt is.

Mary,nem nehéz egyébként,én inkább mindig festeném,gyúrás helyett.

Szia Beáta!Kösöznöm szépen:)A fondant tulajdonképpen cukormassza,elolvashatod itt,hogy hogyan készül:
http://gergelyne.blogspot.com/2010/04/feher-fondant-hazilag.html

IsaBella írta...

Nagyon szép lett a torta!
Ha a szemem nem csal, még ismerősre is bukkantam a fényképen. (:

Roza írta...

Csodás lett ez a tortád is!:)