A család csirkemellet óhajtott (már megint). S mivel én nem nagyon szeretek valamit ugyanolyan módon elkészíteni, azon gondolkodtam, hogyan készítsem el a csirkemellet azokból a hozzávalókból, ami itthon található. Én valami gyümölcsös kombinációra vágytam, s bár tudtam, hogy férjem nem szereti a hús-gyümölcs párost, mégis bevállaltam az áfonyaszószt (volt a fagyóban).
Rizst készítettem mellé, gondoltam, egye akkor azzal, én meg majd jól megeszem a szószt. Hazajött, éhes volt, így magának tálalta az ételt..rizs, csirkemell, és mellé áfonyaszósz. És szépen jól megette :)) Szólni sem mertem az ámulattól, csak néztem, milyen jóízűen eszi. És még másnap is megette, na ez nem volt semmi.
Hozzávalók :
- kb 50 dkg csirkemell
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy kevés olaj)
- csirkefűszer
Az áfonyaszószhoz:
- 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
- 1 evőkanál nádcukor (vagy fehércukor)
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál zsírszegény tejföl
- 2 evőkanál tej
- +1 teáskanál nádcukor
Elkészítése:
- A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, megszórjuk csirkefűszerrel, alaposan összekavarjuk.
- Kevés zsiradékon pár perc alatt, kavargatva fehérre sütjük.
- A szószhoz az evőkanál cukrot serpenyőbe szórjuk, kissé megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk az áfonyát, a citromlét, és felforraljuk.
- Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd visszatesszük és hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, és szükség szerint 1 teáskanál cukrot.
- Újraforraljuk, majd a csirkemell mellé kináljuk.
- Rizzsel, esetleg natúr krumplival is tálalhatjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon tetszik az áfonya-csirke párosítás, elmentettem!
Én még nem próbáltam ki, de ami késik, nem múlik:)
Nagyon finom lehet
Flóra,örülök hogy tetszik:)
Róza,finom,ajánlom!
Bianka,próbáld ki egyszer.
Megjegyzés küldése