2011. november 11., péntek

Csirkemell darabkák áfonyaszósszal


A család csirkemellet óhajtott (már megint). S mivel én nem nagyon szeretek valamit ugyanolyan módon elkészíteni, azon gondolkodtam, hogyan készítsem el a csirkemellet azokból a hozzávalókból, ami itthon található. Én valami gyümölcsös kombinációra vágytam, s bár tudtam, hogy férjem nem szereti a hús-gyümölcs párost, mégis bevállaltam az áfonyaszószt (volt a fagyóban).
Rizst készítettem mellé, gondoltam, egye akkor azzal, én meg majd jól megeszem a szószt. Hazajött, éhes volt, így magának tálalta az ételt..rizs, csirkemell, és mellé áfonyaszósz. És szépen jól megette :)) Szólni sem mertem az ámulattól, csak néztem, milyen jóízűen eszi. És még másnap is megette, na ez nem volt semmi.

Hozzávalók :

  • kb 50 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy kevés olaj)
  • csirkefűszer
Az áfonyaszószhoz:
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
  • 1 evőkanál nádcukor (vagy fehércukor)
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál zsírszegény tejföl
  • 2 evőkanál tej
  • +1 teáskanál nádcukor
Elkészítése:
  • A csirkemellet kisebb kockára vágjuk, megszórjuk csirkefűszerrel, alaposan összekavarjuk.
  • Kevés zsiradékon pár perc alatt, kavargatva fehérre sütjük.
  • A szószhoz az evőkanál cukrot serpenyőbe szórjuk, kissé megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk az áfonyát, a citromlét, és felforraljuk.
  • Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd visszatesszük és hozzáadjuk a tejet, a tejfölt, és szükség szerint 1 teáskanál cukrot. 
  • Újraforraljuk, majd a csirkemell mellé kináljuk.
  • Rizzsel, esetleg natúr krumplival is tálalhatjuk.
Nekem nem hiányzott a köret mellé, csak mártogattam a húskockákat.


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik az áfonya-csirke párosítás, elmentettem!

Roza írta...

Én még nem próbáltam ki, de ami késik, nem múlik:)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Edó írta...

Flóra,örülök hogy tetszik:)

Róza,finom,ajánlom!

Bianka,próbáld ki egyszer.