Nagyon sok az elmaradt bejegyzésem, ezt a kekszet is már nagyon régen készítettem. Annyit tudok mondani, hogy nagyon finom, ropogós, egészséges keksz, bármikor szívesen elnassolgatnám.
Nővérem ismét küldött nekem eredeti steirisches tökmagolajat, direkt a termelőtől, én meg nagy előszeretettel használom, mert imádom!!Bár elég sok van belőle, nem tudom egyáltalán el tudom-e használni, mert erdeti lévén, elég hamar lejár a szavatossága. Salátába, süteménybe, zsemlébe, mindenben isteni, még sima pirítóson is.
De azoknak, akik valami egészséges süteményre vágynak, itt ez a kis tökmagos keksz. Abbahagyhatatlan.
Hozzávalók :
- 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 5 dkg fehér liszt
- 20 dkg tökmag
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg nádcukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál tökmagolaj
- fél teáskanál vanília aroma
- csipet só
Elkészítése:
- A tökmagot késes aprítóval majdnem lisztté őröljük, vagy ledaráljuk.A vajat és a kókuszzsírt kissé megolvasztjuk, majd minden hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrunk.A masszát egy fóliára halmozzuk, hengerré formáljuk, majd becsomagolva 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Amikor megkeményedett, kicsomagoljuk a fóliából, és késsel kb 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.A kekszeket sütőpapíros tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A tökmagolaj lecserélhető olívára, a kókuszzsír pedig vajra.Az eredeti recept egy német blogról származik természetesen (ha már tökmagolajról van szó), azt vettem irányul, aztán változtattam bizonyos dolgokon.
Na de micsoda illata van!!!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése