Igaz nagyon ritkán készítem, nálunk inkább a szárnyashúsok dominálnak, sertés nagyon ritkán kerül terítékre. A paprikást mindig sok hagymával készítem, mert ez adja meg az étel szaftját, alapját.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 3 fej hagyma
- olaj (bár zsírral az igazi)
- só, bors, fűszerpaprika
- habaráshoz: kis doboz tejföl, 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
- A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd kevés zsiradékon kissé lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával és kevés vizet öntve hozzá a hagymát megpároljuk. Közben pótolhatjuk a vizet, lémyeg, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.
- A húst megmossuk, kisebb kockára vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra és pár percig kevergetjük.
- Ekkor sózzuk, borsozzuk (ételízesítőt adhatunk hozzá), annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi, majd takaréklángon kb.1 óra alatt puhára főzzük.
- A tejfölt elkeverjük liszttel és egy kevés meleg lével a paprikásból. Az ételt levesszük a tűzről, beleöntjük a habarást, elekverjük, majd a tűzre visszatéve összeforraljuk.
- Tálalhatjuk krumplipürével, kifőtt tésztával, nokedlivel. Savanyúság illik mellé.
Ne feledjük friss kenyérrel mártogatni! :)
2 megjegyzés:
Guszta, én szeretem!
Mi is nagyon szeretjük,nagyon guszta a tálalás:-)
Megjegyzés küldése