2011. március 9., szerda

Sertéspaprikás - ahogy én készítem


Igaz nagyon ritkán készítem, nálunk inkább a szárnyashúsok dominálnak, sertés nagyon ritkán kerül terítékre. A paprikást mindig sok hagymával készítem, mert ez adja meg az étel szaftját, alapját.


Hozzávalók:
  • 1 kg sertéshús
  • 3 fej hagyma
  • olaj (bár zsírral az igazi)
  • só, bors, fűszerpaprika
  • habaráshoz: kis doboz tejföl, 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
  • A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd kevés zsiradékon kissé lepirítjuk. Félrehúzzuk a  tűzről, megszórjuk paprikával és kevés vizet öntve hozzá a hagymát megpároljuk. Közben pótolhatjuk a vizet, lémyeg, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.
  • A húst megmossuk, kisebb kockára vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra és pár percig kevergetjük.
  • Ekkor sózzuk, borsozzuk (ételízesítőt adhatunk hozzá), annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak ellepi, majd takaréklángon kb.1 óra alatt puhára főzzük.
  • A tejfölt elkeverjük liszttel és egy kevés meleg lével a paprikásból. Az ételt levesszük a tűzről, beleöntjük a habarást, elekverjük, majd a tűzre visszatéve összeforraljuk.
  • Tálalhatjuk krumplipürével, kifőtt tésztával, nokedlivel. Savanyúság illik mellé.
Ne feledjük friss kenyérrel mártogatni! :)

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta, én szeretem!

Ditta tortái írta...

Mi is nagyon szeretjük,nagyon guszta a tálalás:-)