Ez a mártogatós az egyik nagy kedvencem, főleg nyers répával mártogatva. Számomra ez a legfinomabb reggeli, a bruschetta mellett. Érdemes azonnal elfogyasztani, mert a krém nagyon hamar megbarnul, bár akkor is finom.
Gyakran viszek magammal a napközibe is, a gyerekek mindig megkérdezik: -Mit eszel óvónéni? Én meg mondom, hogy avókádókrémet répával, s ezen roppant jól szórakoznak :))
Hozzávalók:
- 1 db.érett avokádó
- kevés citromlé
- 1-2 teáskanál olívaolaj
- 2 evőkanál tejföl
- petrezselyemzöld
- 1 cikk fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
- A puha avokádót mehámozzuk, hosszában elvágjuk, kétfele vesszük és a magját kiemeljük.
- A húsát apró kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, zöldfűszert.
- Pürésítjük, majd hozzákeverjük az olajat, tejfölt, sót, borsot.
- Kis tálkában tálaljuk, szárzellerrel, hasábokra vágott répával, pirítóssal kínáljuk.
Másik variáció:
- Az avokádót citromlével meglocsoljuk, hozzáadunk tejfölt, 2 kiskanál feta jellegű sajtot, fél teáskanál mustárt, sózzuk, borsozzuk és pürésítjük.
Ebben az esetben az avokádókrém másnapra sem barnult meg. Talán a sajt miatt lehet...
Az avokádó rengeteg E vitamin tartalmának köszönhetően felturbózza a hormonokat, úgy mint: tesztotszteron, ösztrogén és progeszteron, melyek a sexuális vágy fontos szereplői. Ezért nem titok, hogy az avokádó afrodiziákumnak számít, azaz vágykeltő.
A benne található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően jó hatással van a szívre, az erekre és a koleszterinszintre. Segíti a szervezet lúgosítását.
9 megjegyzés:
Nyami-nyamm.:) Látom, végül a szárzellert is "felfedezted"!
Ó,már régen,de azóta sem lettünk nagy barátok:))Legalábbis nyersen,viszont krémlevesnek kiváló.
Délelőttös vagy? Akkor megint egy"turába" kerültünk!:)
Na,hogyhogy?Délelőttös vagyok én is.Cseréltél?:)
Nem, de pl. januárban a csonka hetet és a rákövetkezőt ugyanaz csinálta. A vakációs hetek sem számítanak, utána mindig az jön, aki vakáció nélkül is soron lett volna. :)
Nagyon szeretem az avokádó krémet, de még répával , meg zellerrel nem kóstoltam. Biztos finom lehet.
Sajnos mi nem tudjuk megszeretni egyiket sem, sem az avokádót sem a szárzellert.Pedig nagyon szimpatikus növény mindkettő, de valahogy nem jön be. Múlt héten vásároltam avokádót, de senki nem ette, én valamennyire megeszem, de nem rajongok érte. A szálzellerrel is így vagyunk. Aki szereti az szerencsés.
Edith,nálunk is így van!
Angi,én imádom!
Otti,képzeld el,amikor először készítettem,egyáltalán nem ízlett nekem sem és a kukában végezte.Arra gondoltam,nem is értem ezt hogy tudják megenni.Aztán nem is tudom miért,de másodszor is készítettem,akkor meg rögtöm beleszerettem.Azóta rendszeresen készítek,bár rajtam kívül nálunk sem eszi meg senki.
Nagyon guszta kép
Megjegyzés küldése