2010. november 24., szerda

Töltött paradicsom


Egyszerű, mutatós és nagyon finom party-étel, vendégváró. Sült húsok, hideg felvágottak mellé az igazi. Úgy a legjobb, ha fogjuk és harapjuk :)

Hozzávalók:
  • 6 db.paradicsom 
  • 15 dkg mirelit kukorica 
  • 1 dl majonéz 
  • 1 evőkanál joghurt vagy tejföl 
  • 1 teáskanál mustár 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • só, bors
Elkészítése:
  • A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kiskanállal kikaparjuk. 
  • A fagyasztott kukoricát pár percig főzzük, majd leszűrjük és kikavarjuk a majonézzel, joghurttal, mustárral. 
  • Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a paradicsmok belsejébe töltjük. 
  • Friss petrezselyemzölddel, színes borssal díszítjük.
Hétköznapi menüt is feldobhatunk vele, köretnek is tökéletes. A paradicsomok tetejét tegyük a tálra dísznek.


8 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Szívesen beleharapnék! Annyira, de annyira guszta! :-D

Edó írta...

Mézi,a képernyőbe nehogy!:P

Juci írta...

Nagyon csinosak!Erre mondják ,olyan, hogy edd meg a szemeddel!!

Dia írta...

Paradicsom bármilyen formában szuper! Így főleg!

Bianka írta...

Micsoda képek, annyira finom

4Gyerek írta...

nekem sajna akkor is a képernyő marad. abba való harapást nem tiltotta meg a doki.
amúgy diétás listám láttán nem tudom hogy lehet ízletesen, változatosan kajálni. de muszáj lesz megtudnom.

Ditta írta...

Nagyon jól néznek ki!

sedith írta...

Ilyet én is szoktam, nagyon finom, az biztos!:)