2010. október 16., szombat

Örmény churutos leves (székelyesített)



A churutról már írtam itt, levest viszont csak most készítettem belőle, Zsuzsika receptje alapján. A leves finom, viszont nekem valami hiányzik belőle, mondhatni túl szűzies így: ) Lehet, hogy az ángádzsábur (laskatésztába göngyölt darált hús), ami jár az igazi örmény levesbe, az hiányzik. Viszont jó kis könnyű, egyszerű leveske, hamar összedobható. Ha van hozzá hurut. Alíz feltankolt minket utóbb, amikor káposztát főztünk Szárhegyen. Ja, és persze a szárított vargányát is tőle kaptam, még a nyáron. Köszi Alíz, ezúttal is! :)

Hozzávalók:
  • 2 l zöldségalaplé
  • 1 kúp churut
  • krumpli
  • sárgarépa
  • marék levestészta
  • pár darab szárított vargánya
Elkészítése:
  • A feldarabolt répát főni tesszük a zöldséglében - én alaplé helyett az ételízesítőmet használtam, jó sokat tettem a vízbe, így jó zöldséges lett. Belemorzsoljuk a hurutot, amikor a répa majdnem megfőtt, hozzáadjuk a krumplit is.
  • Utoljára belefőzzük a tésztát és a beáztatott szárított vargányát. Ízlés szerint utánasózhatunk. Tejföllel tálaljuk.

4 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Edó, a tésztát jó egy kicsit megpiritani, mint a lebbencslevesnél. Illetve, ha nem húslevesalapból készited, akkor lehet tenni bele egy kis piritott hagymát, úgy finomabb.

Edó írta...

Igen,a pirított hagymára én is gondoltam,minden levesfőzést azzal kezdek egyébként.

Bianka írta...

Izgalmas, finom lehet

zsuzsiga írta...

Igen, a husevok szamara biztosan a husika hianyzik belole. Ezert jar bele az angadzsabur. Ugy az igazi:).