Akik ismernek, azok tudják, hogy pár éve még kemény harcot vívtam a nem kevés súlyfeleslegemmel. De, a harcot szerencsésen megnyertem, viszont sok mindent akkor megtanultam, amit azóta is gyakorlok, bár már közel sem annyira szigorúan. Számomra bebizonyosodott, hogy az vagyok, amit megeszek s ehhez semmi kétség nem fér immár. Akkori tapasztalataim alapján megtanultam, hogyan egyek jókat úgy, hogy az étel az egészségemet szolgája és ne az ellenségem legyen.
kep innen |
Bármilyen fogást készíthettek (előétel, leves, torta, kenyérféle stb) az alábbi kritériumok alapján:
- Az étel kristáycukrot nem, csak nádcukrot, mézet vagy juharszirupot tartalmazhat.
- Fehér liszt helyett csak teljes kiörlésű lisztből készülhet és ez érvényes a tésztafélékre, rizsre is.
- Vegyszerezett, génkezelt, tartósított, mesterségesen színezett alapanyagokat nem tartalmazhat.
- Legyen zsírmentes (vagy nagyon kevés zsírral), inkább hidegen sajtolt olajok jöhetnek szóba.
- Tartalmazhat zöldséget, gyümölcsöt, illetve alacsony zsírtartalmú tejterméket.
- Enyhén fűszerezzünk, leginkább tengeri sót használjunk és friss zöldfűszereket.
Ez nem verseny, csupán egy virtuális játék, melyben bárki részt vehet, olyan személy is, akinek nincs blogja, ezesetben én fogom közzétenni. Fizetett, kereskedelmi célú honlapok, cégek kérem ezúttal is kíméljenek!
A pályázatokat mindenki tegye közzé blogján, majd küldje el nekem a linket az illatosizek@gmail.com e-mail címre. Határidő november 12, egy-két napos csúszást természetesen elfogadok. Egy személy több receptet is küldhet.
Remélem nem okoztam nehéz fejtörést és már nagyon várom az egészséges és finom fogásokat, melyek mindenki számára hasznosak lesznek és ismét sokat tanulhatunk egymástól.
Egy pár sor a nádcukorról, mivel látom sokatoknak megakadt a szeme rajta: tévedés ne essék, létezik a boltban kapható finomított és melasszal színezett barnacukor, ami sajnos maga a fehércukor, csak aromásabb. A finomítatlan nádcukorban megmaradnak az értékes tápanyagok és emésztése is könnyebb a szervezet számára. Ezért úgy gondolom, egész jó helyettesítője lehet a fehér cukornak, szóval mindenképp egészségesebb.
Itt egy példa, reformtorára: http://gergelyne.blogspot.com/2010/03/joghurttorta-reformosan.html
Egy pár sor a nádcukorról, mivel látom sokatoknak megakadt a szeme rajta: tévedés ne essék, létezik a boltban kapható finomított és melasszal színezett barnacukor, ami sajnos maga a fehércukor, csak aromásabb. A finomítatlan nádcukorban megmaradnak az értékes tápanyagok és emésztése is könnyebb a szervezet számára. Ezért úgy gondolom, egész jó helyettesítője lehet a fehér cukornak, szóval mindenképp egészségesebb.
Itt egy példa, reformtorára: http://gergelyne.blogspot.com/2010/03/joghurttorta-reformosan.html
És akkor Vigyázz...kész...főzz az egészségedért! :)
25 megjegyzés:
Hű bár fél éve 18 kilót fogytam még is nagy feladat elé állított ez a kiírás. Nagyon jó, tetszik, de tényleg át kell gondolni :)
öööö....jó a téma, asszem az A bizonyos csülkös menü nem ide talál (amit pár napja írtam)
sebaj, kerítünk a témába illőt.
ismét jó széles a skála, szerintem akad majd osztályoznivalód.
Gratulálok, nagyon jó a téma :)
Nagyon jó téma, két hónapja úgyis otthon vagyok benne, azonban lenne egy kérdésem: Mitől reformos a nádcukor, tehát mitől jobb, mint a fehér cukor?
Huu Bianka,sosem tudtam a nagy fogyásodról!Mesélj kicsit,hogyan sikerült leadnod 18 kilót?Gratulálok,nagyon ügyes csaj vagy:)
4gyerek,főzz,süss bátran,de válogasd meg a hozzávalókat.
Jutka,köszi:)
Szia Pocak Panna!A nádcukor azért egészségesebb,mert ezt nem finomítják,így megmaradnak benne az értékes tápanyagok és emésztése is könnyeb a szervezet számára.
Jártam, nyirokmirigy és akupresszúrás masszázsra meg zsírtörésre, valamint kalóriákat számoltam :)
Szuper téma! :)
Úgy érzem meg lettem szólítva :), lehet végre rászánom magam, és végre részt veszek éltem első vkf versenyén :)
Bianka,zsírtörés???Ammeg mi a ...?:)Nem semmi vagy:))
Ami,örülök hogy tetszik és várom a jelentkezésed,nem bánod meg,meglátod:)
Remélem valami recepttel én is elő tudok állni .-) erre a VKF-re!Jó a téma szerintem is!
Szia! Nagyon jó a kiírás ezen én is részt vennék, de
- használhatok zablisztet is,
- gyümölcscukor-szőlőcukor is jöhet?
Köszi! :o)
Hát, a nádcukor és a zsírban (nem) főzés egészségességéről vitatkoznék, de ez nem vitaindító.
A kiírás tetszik.
Jó témát találtál ki, szerintem sokakat érint!
Engem nem...
:)))
Azt hiszem az összes beérkező receptet elmentem majd magamnak, és ezzel se leszek egyedül.
:)
No, Edó, le a kalappal! Tetszik a téma! Ügyesen kitaláltad, és ez valahogy olyan Edós is!:)
De húsos receptek is jöhetnek azért, nem?
Hú de szuper kis téma!!
Már gondolkodom....
Otti,hét persze hogy tudsz!
Pipacs,természetesen zabliszt jöhet,gyümölcscukor is.
Alexandra,pedig a nádcukor egész jó alternatívája a finomított cukornak.A kevés zsír használatát a reformkonyha engedélyezi.Örülök,hogy tetszik!
Mónika,téged miért nem érint?Pedig nem olyan bonyolult,nem kell átesni a ló tulsó oldalára sem:)
Edith,köszi,hát persze,húsok jöhetnek,de ne zsírosak.
Andi,szerintem sokat nem kell neked gondolkodni:)
Jó az ötlet Edo!
Nálam úgyis aktuális, jó kis recepteket tudok majd elmenteni. Azért majd hozok én is valamit.
Húsos étel mehet, ugye?
Remek ötlet, amúgy:)
Gratula, jó a téma! De ezt már mondtam is... :)))
Kicsit szigorú vagy, de azért majd csak kitalálok valamit:))
Vali,remélem is,hogy hozol:)
Ildy,húsos jöhet,a hús nem egészségtelen.
Alíz igen,köszi:)
Kata,főzzél egészségeset,ha ez így neked egyszerűbb:)
Szia! Jobb nem is lehetne a téma, ebben nagyon otthon vagyok! :)
Rendszeresen így kellene étkezni.
Hmm... nemrég csináltam ,Reformkor'' nevű kamrapolcot a blogomon. Abból is válogathatok, ha küldenék valamit az első olyan vkf-re, amitől megcsillant a szemem, vagy újat hozzak?
Selectfood,igazad van,csak az a baj,hogy nagyon sok ember túl bonyolultnak gondolja az egészet,pedig nem az egyáltalán.Aki megtapasztalja az ilyen fajta étkezés előnyeit saját magán,biztos vagyok benne,hogy azután is törekedni fog.
Bodzablog,jaj de jó!persze,azokból is küldhetsz,s ha van kedved,akor készíthetsz újat is!
Jaj, de jó! Tetszik a téma, tekintve, hogy a blogom csak ilyen ételeket tartalmaz (habár kicsit még szigorúbban), úgyhogy azt hiszem, elárasztalak majd finom, reform ételekkel. :-)
Szamóca,jaj de jóóóó,köszi köszi köszi!!:) Már alig várom!
Megjegyzés küldése