2017. február 13., hétfő

Vaníliás joghurtpuding




Könnyű és egészséges édesség gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 60 dkg joghurtpuding
  • 4 evőkanál nyírfacukor (vagy tetszés szerint más, természetes édesítőszer)
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tasak zselatin (8 g)
  • néhány szem fagyasztott bogyós gyümölcs (pl málna)
  • citromfű vagy menta a díszítéshez


Elkészítése: 

  • Egy tálban kikavarjuk a joghurtot cukorral, vaníliával, és citromhéjjal. 
  •  Egy kisebb edénykében 4-5 evőkanálnyit összekavarunk a zselatinnal, majd lassú tüzön, folyamatosan kavargatva, felmelegítjük. Forralni nem szabad! 
  • Ezután a joghurthoz kavarjuk, majd 4 kisebb tálikóba öntjük. Hűtőszekrénybe helyezzük teljes dermedésig (2-3 óra). 
  • Amikor a krém megszilárdult, a szélén óvatosan egy késsel körbevágjuk, picit fellazítjuk, majd egy kisebb tányérkára vagy tálra borítjuk óvatosan. 
  • A tetejét megszórjuk málnával, és egy kevés reszelt citromhéjjal. Citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: