2017. február 24., péntek

Joghurtos-meggyes kuglóf


Ez egy jó kis hétköznapi süti, ha gyorsan kell valami édesség, de házi legyen, ne bolti. Bármilyen gyümölcsöt belekavarhatunk, amit szeretünk, vagy ami éppen van otthon, akár többet is, mint amennyi a receptben szerepel. Én épp csak leheletnyi meggyet használtam, fokozva ezzel ezt a könnyű, joghurtos ízvilágot.


Hozzávalók: 

  • 25 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 2 tojás
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tasak sütőpor (10 g)
  • csipetnyi só


Elkészítése: 

  • A vajat, meg a cukrot mixerrel néhány percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Mixerrel tovább kavarjuk, közben a joghurtot is belevegyítjük. 
  • Ezután egy fakanállal elkeverjük benne a sütőporral elkevert lisztet, sót, meg citromhéjat, illetve a fagyasztott meggyet. 
  • A tésztát egy szilikon kuglófformába simítjuk, és 175 fokos sütőben, kb 40-50 percig sütjük (tűpróba).


Megj: Amennyiben nem szilikon formát használunk, ebben az esetben kenjük ki vékonyan vajjal, és szórjuk meg liszttel, mielőtt a tésztát beleöntjük.

Nincsenek megjegyzések: