2017. február 3., péntek

Narancspuding



Gyermekeim gyakran vágynak édesség után, s mivel nem tartunk itthon bolti édességet, amikor megkívánnak valamit, gyakran összedobok valami házit.
Ezt a pudingot szívesen fogyasztották, s én mindig örülök, mikor valami igazán jót adhatok nekik. Ez az édesség nem káros anyagokkal van tele, hanem finom, tápláló hozzávalókból készült.


Hozzávalók:

  • 6 dl frissen facsart narancslé
  • 1 narancs
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 2-3 evőkanál nyírfacukor v xilit (a narancs édességétől függően)
  • a tetejéte 4 cikk narancs, őrölt fahéj
Elkészítése:

  • Meghámozzuk a narancsot, cikkekre szedjük (négy cikket tegyünk félre), és tetszőleges darabokra felvágjuk.
  • A lisztet egy edényben csomómentesre kavarjuk egy kevés narancslével, majd a többi narancslét is hozzáadjuk, és lassú tüzön kavargatva, főzni kezdjük.
  • Amikor felforrt, és besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekavarjuk a darabokra vágott narancsot.
  • Desszertes poharakba öntjük, a tetejét pedig megszrójuk csokoládéforgáccsal, és pici fahéjjal.
  • Langyosan fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: