Krémlevest gyakran készítek, de ami a feltétet illeti, únom már, hogy mindig pirítóssal fogyasszuk, ezért gyakran töröm a fejem, mivel lehetne laktatóvá tenni. Olyan levesbetétet nem szeretnék, ami egészségtelen, vagy hízlaló, de azért lehessen jóllakni. És persze finom is legyen :)
Halat sütöttem, így egy részét ezzel a levessel fogyasztottuk, persze a gyerekek pluszban még kenyérkockát is ettek mellé.
Nagyon jó ötlet volt, finom, és így a halat is gyakrabban eszünk :)
Hozzávalók:
- 3 sárga színű paprika
- 2 hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- házilag készített ételízesítő
- só, őrölt bors
A halhoz:
- 1 konyhakész pisztráng
- fél citrom
- 1 cikk fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt paprika
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A pisztrángot megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
- Sóval, borssal bedörzsöljük, megszórjuk némi apróra vágott petrezselyemzölddel, és kevés olajon, egy serpenyőben, mindkét oldalát ropogósra sütjük néhány perc alatt.
- Ezután apró darabokra szedjük (a szálkákat gondosan eltávolítjuk), és összekavarjuk reszelt fokhagyméval, illetve őrölt paprikával. Citromlével meglocsoljuk.és félretesszük.
- A leveshez kókuszzsíron apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítunk. Hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott paprikát, együtt lepirítjuk, majd borral összeforraljuk. Kb 8 dl-1 l ételízesítős vízzel felöntjük, néhány perc alatt megfőzzük, majd a tűzről levéve az egészet összeturmixoljuk.
- Főzőtejszínnel felforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
- Tálaláskor a tetetjére pisztrángot szórunk, illetve kevés tejszínnel, petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Megj: Más fajta hallal is készülhet, pluszban pedig pirítóst kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése