2016. május 3., kedd

Sárga paprikaleves sült pisztránggal



Krémlevest gyakran készítek, de ami a feltétet illeti, únom már, hogy mindig pirítóssal fogyasszuk, ezért gyakran töröm a fejem, mivel lehetne laktatóvá tenni. Olyan levesbetétet nem szeretnék, ami egészségtelen, vagy hízlaló, de azért lehessen jóllakni. És persze finom is legyen :)
Halat sütöttem, így egy részét ezzel a levessel fogyasztottuk, persze a gyerekek pluszban még kenyérkockát is ettek mellé.
Nagyon jó ötlet volt, finom, és így a halat is gyakrabban eszünk :)

Hozzávalók:

  • 3 sárga színű paprika
  • 2 hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • házilag készített ételízesítő
  • só, őrölt bors
A halhoz:
  • 1 konyhakész pisztráng
  • fél citrom
  • 1 cikk fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A pisztrángot megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
  • Sóval, borssal bedörzsöljük, megszórjuk némi apróra vágott petrezselyemzölddel, és kevés olajon, egy serpenyőben, mindkét oldalát ropogósra sütjük néhány perc alatt.
  • Ezután apró darabokra szedjük (a szálkákat gondosan eltávolítjuk), és összekavarjuk reszelt fokhagyméval, illetve őrölt paprikával. Citromlével meglocsoljuk.és félretesszük.
  • A leveshez kókuszzsíron apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítunk. Hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott paprikát, együtt lepirítjuk, majd borral összeforraljuk. Kb 8 dl-1 l ételízesítős vízzel felöntjük, néhány perc alatt megfőzzük, majd a tűzről levéve az egészet összeturmixoljuk.
  • Főzőtejszínnel felforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  • Tálaláskor a tetetjére pisztrángot szórunk, illetve kevés tejszínnel, petrezselyemzölddel díszíthetjük.
Megj: Más fajta hallal is készülhet, pluszban pedig pirítóst kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: