2016. május 7., szombat

Mozarellás tésztasaláta


Nagyon gyorsan össze lehet dobni egy ilyen szép színes tésztaételt, ugyanakkor nagyon tápláló, a benne található zöldségeknek köszönhetően. Mivel hidegen kell fogyasztani, így bárhová magunkkal vihetjük, hogy mindig kéznél legyen egy ilyen szemet gyönyörködtető, egészséges,és laktató étel.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg farfalle (masnitészta)
  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 0,5 piros színű paprika
  • 0,5 sárga színű paprika
  • 4 koktélparadicsom
  • 12 minimozarella sajt
  • 0,5 citrom leve
  • 3 evőkanál bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  • Megmossuk a sárgarépát, a cukkinit, meg a kétféle paprikát, és kockára vágjuk.
  • 2 evőkanál olajon 2 percig pirítjuk kavargatva.
  • Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a bazsalikomlevelet, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük (a citromlé megőrzi a zöldségek színét).
  • A hideg tésztát összevegyítjük a zöldségekkel, és rászórjuk a félbevágott sajtgolyókat.
Megj: Teljes kiőrlésű tésztával készítve diétás.

Nincsenek megjegyzések: