A pizzát nálunk a családban mindenki szereti, ha minden nap készítenék, akkor is elfogyna szerintem. No de ritkán sütök, tekintettel az egészségünkre , ezért még nagyobb öröm, ha van :)
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 45 dkg kenyérliszt
- 2, 7 dl lanygos víz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 tasak szárított élesztő (7 g)
- oregánó
- őrölt bors
- 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék: kukorica, vörösbab, paprika, sárgarépa (konzerv)
- 20 dkg paradicsom
- 20 dkg reszelt sajt (gouda)
- 10 dkg sütni való kolbász
- 1 hagyma
- maréknyi bazsalikomlevél
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors, csilipehely
Elkészítése:
- A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk (az élesztőt nem szükséges felfuttatni), kézzel, vagy dagasztógéppel alaposan megdagasztjuk. Konyharuhával letakarva, 1 órán át kelni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a kolbászt apróra vágjuk, és egy serpenyőben pirítani kezdjük, Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát, meg a paradicsomot. Kavargatva kb 5 percig pároljuk, majd a tűzről levesszük.
- A konzerv levét löntjük, a zöldségeket leöblítjük, majd az apróra vágott bazsalikommal együtt a kolbászos alaphoz kavarjuk. Sóval, borssal, csilivel ízesítjük, és a ragut hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a sajtot belekavarjuk, és négy részre osztjuk.
- A tésztát átgyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk, és lisztes felületen, egyenként kb félujjnyi vastag kör alakúra nyújtjuk. A széleit megkenjük vízzel, a közepére pedig mexikói ragut helyezünk. Sajttal megszórjuk, majd félbehajtjuk, a széleit pedig egy villával alaposan megnyomkodjuk.
- Sütőpapíros tepsire téve, 15 percig kelesztjük, végül pedig 220 fokos sütőben, kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp:
Fogyasztáskor igazán pikánssá tehetjük egy kis hideg csilis
tejföllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése