2015. március 5., csütörtök

Kókuszos quinoa puding erdei gyümölcsökkel


Finom és egészséges édesség, kevés kalóriával :) Friss gyümölccsel is készíthetjük, nekem bőven van még fagyasztva nyári gyümölcsöm, így azt használtam.

Hozzávalók:

  • 4 dl kókusztej
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 1 dl víz
  • 10 dkg quinoa
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya)
  • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
  • fél citrom reszelt héja
  • fél teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

  • A kétféle tejet egy edényben összekavarjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, 2 evőkanál nyírfacukrot, illetve a quinoát is.
  • Alacsony lángon, néha megkavarva, addig főzzük, amíg a quinoa megfő (15-20 perc).
  • A fagyasztott gyümölcsöket egy másik edényben felöntjük 1 dl vízzel, majd 2 evőkanál nyírfacukorral, meg vaníliával ízesítjük.
  • Simára kavarjuk a keményítőt a tejszínnel, majd amikor a gyümölcs felforrt, beleöntjük, és simára kavarjuk, besűrítjük.
  • A quinoa pudingot négy desszertes tálikóba adagoljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd mindenik tetejére eloszlatjuk a gyümölcs pudingot.

Nincsenek megjegyzések: