Az egyik legfinomabb saláta, amit valaha készítettem. Így ajánlom bátran mindenkinek kipróbálásra, mert gyors és könnyű, finom és egészséges :)
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 8 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 5 dkg mandula
- 3-4 dkg jégsaláta
Az öntethez:
- 15 dkg natúr joghurt (egy kis doboz)
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál virágméz
- fél cikk zúzott vagy reszelt fokhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy edényben vizet teszünk forrniegy pici sóval, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
- Az öntethez valókat egy tálban kikavarjuk.
- A fagyasztott borsót forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 1 perc főzés után hozzáadjuk a brokkolit, és 3 percig főzzük.
- Ezalatt egy nagy tálat megtöltünk jéghideg vízzel, majd a zöldségeket leszűrjük, és a hideg vízbe öntjük. Ezzel megállítjuk a főzés folyamatát, így a zöldségek szép zöldek, roppanósak maradnak.
- Miután a vízben teljesen kihűltek, egy nagy tálban összekavarjuk a csíkokra vágott salátával, meglocsoljuk öntettel, és megszórjuk darabokra tört mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése