2015. március 20., péntek

Brokkoli-zöldborsó saláta


Az egyik legfinomabb saláta, amit valaha készítettem. Így ajánlom bátran mindenkinek kipróbálásra, mert gyors és könnyű, finom és egészséges :)

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 8 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 5 dkg mandula
  • 3-4 dkg jégsaláta
Az öntethez:
  • 15 dkg natúr joghurt (egy kis doboz)
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál virágméz
  • fél cikk zúzott vagy reszelt fokhagyma
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Egy edényben vizet teszünk forrniegy pici sóval, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
  • Az öntethez valókat egy tálban kikavarjuk.
  • A fagyasztott borsót forrásban lévő vízbe dobjuk, majd 1 perc főzés után hozzáadjuk a brokkolit, és 3 percig főzzük.
  • Ezalatt egy nagy tálat megtöltünk jéghideg vízzel, majd a zöldségeket leszűrjük, és a hideg vízbe öntjük. Ezzel megállítjuk a főzés folyamatát, így a zöldségek szép zöldek, roppanósak maradnak.
  • Miután a vízben teljesen kihűltek, egy nagy tálban összekavarjuk a csíkokra vágott salátával, meglocsoljuk öntettel, és megszórjuk darabokra tört mandulával.

Nincsenek megjegyzések: