2014. január 28., kedd

Bogyós turmix mandulával


Szerencsére bőven van még a fagyóban piros gyümölcsből, nagyon szeretem, mert mindig jól jön, különösen ilyenkor, télen nagy szolgálatot tesz. A mandulatej készítésénél visszamaradt mandulapépet nem dobtam ki, most tettem ebbe a turmixba is, a gyümölcsök mellé.
Ez az ital telis-tele van élettel, energiával, szóval készítsetek minél több gyümölcs-turmixot, és igyátok naponta!

Hozzávalók (kb 4-5 dl-hez):

  • 5 narancs leve (kb 3 dl narancslé)
  • 5 dkg meggy
  • 5 dkg fekete áfonya
  • 5 dkg szeder
  • 2 evőkanál mandula (a mandulatejből megmaradt pépet használtam fel)
  • 1-2 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint)
  • 1 csapott teáskanál szárított levendula
Elkészítése:
  • A hozzávalókat turmixgépbe öntjük, összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük, és friss mentalevelekkel díszítve azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: