2013. április 8., hétfő

Mediterrán kuszkusz pirított gombával


Bazsalikom felhasználás céljából született ez az étel, és persze az is szempont volt, hogy egészséges, finom legyen. Aszalt paradicsom a kedves kolleginám, Éva jóvoltából került bele.
A gyerekek is szerették, annak ellenére, hogy igen kevés ételt hajlandóak megenni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg kuszkusz
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom
  • 1 bő evőkanál apróra vágott bazsalikom
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál házi ételízesítő (2,5 dl víz)
  • néhány csepp zöldcitromlé
A gombaraguhoz:
  • 40 dkg gomba (pl csiperke)
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • kakukkfű
  • só, bors

Elkészítése:

  • A kuszkuszt egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot, meg a bazsalikomot.
  • Az ételízesítőt 2,5 dl vízbe kavarjuk, felforraljuk, és az előkészített kuszkuszra öntjük. Lefedve hagyjuk néhány percig, hogy puhuljon. Ízlés szerint megsózzuk.
  • A hagymát apróra vágva a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a levét elfőtte.
  • Borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és kissé lepirítjuk. 
  • Amikor kész, megsózzuk, és a kuszkusszal tálaljuk.

4 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Nagyon finom lehet! Köszönöm!

Edó írta...

Finom,próbáld ki:)

4Gyerek írta...

Na tessék. Kuszkusz keresőszóval jutottam ide. S mit találok? ;-)
Éhséget na, rossz az aki másra gondolt :p
Az éhség meg az én pocakomban lakozik.

Edó írta...

:)))Mit akarsz kuszkuszból Éva? :P